Kreativna matematika je upisala koordinate na manifestaciji M3 – Maj mesec matematike.

Centar za promociju nauke osmi put za redom organizuje nacionalnu manifestaciju Maj mesec matematike, sa sadržajima i programima širom Srbije. Matematika se prikazuje kroz igru, umetnost, interaktivne eksponate, radionice, naučnopopularna predavanja, filmove i druge sadržaje. Program je prilagođen svim uzrastima bez obzira na formalno obrazovanje. Osim u centrima kulture i nauke, matematika izlazi na ulice, u parkove i na sva moguća druga mesta širom Srbije.

Centralna tema ove godine je veza matematike i geografije, tako da poziv za ovu manifestaciju simbolično glasi “Upiši svoje koordinate”. Ove godine je „Kreativna matematika“ upisala koordinate i aktivno će učestvovati tokom celog meseca pod okriljem ove manifestacije. Mesta naših dešavanja su:

  • Šumadija sajam u Kragujevcu 11. i 12. maja (Klik Con – sajam gaminga i pop kulture),
  • Prostorije Mense Srbije u Beogradu, Makedonska 22, Dom omladine III sprat svake srede i petka od 18 do 19h počev od 15.5.2019. pa potom 17.5.; 22.5.; 24.5.; 29.5 i 31.5. ULAZ JE SLOBODAN
Tačne koordinate naših turnira na M3 - Maj mesec matematike

Ideja vodilja ove manifestacije je kako popularizovati matematiku kao nauku. Da bi matematiku predstavili na najbolji mogući način, odlučili smo se da organizujemo mini turnire u Kreativnoj matematici. Pobednik će kao nagradu dobiti našu igru. Ovaj koncept se savršeno uklapa u naš moto: “ako deca već toliko vole da se igraju zašto se ne bi igrala onih igara koje pružaju nešto više od zabave!” Jer šta je drugo Kreativna matematika, do matematika za učenje i za zabavu!

Ko može da učestvuje na našim turnirima? S obzirom da se uz matematičke karte sabira, oduzima, množi i deli do 100, prvenstveno su dobrodošli naši najmlađi – učenici od I do IV razreda osnovne škole. Takođe ovde je reč o jednoj izuzetno zabavnoj igri koja je pravi mentalni izazov i za odrasle, stoga učešće mogu uzeti i tinejdžeri, mame i tate, bake i deke. Na ovaj način pružaju veliku podršku mlađoj deci, dajući im lep primer. ULAZ JE SLOBODAN!

Najboljima sledi nagrada! Pravila našeg turnira nalažu da titulu pobednika može poneti isključivo učenik od I do IV razreda osnovne škole! Složićete se da je to najpoštenije!

Radujemo se igri, druženju i promovisanju matematike!

Kreativna Matematika